Premsa

Nou empreses d'alimentació advertiran si hi ha gluten als seus productes

Nou empreses d'alimentació advertiran si hi ha gluten als seus productes

2017
Avui
Transcripció de l'article:

Nou empreses dedicades a la distribució d'aliments es van adherir ahir a l'anomenat pacte pel celíac i el diabètic i es van comprometre així a incloure informació nutricional completa a les etiquetes dels productes que comercialitzen i advertir de la presència de gluten. Aquestes dades són de gran utilitat per a diabètics i celíacs -més de 340.000 persones a Catalunya- de cara a destriar quins productes s'adapten a la seva dieta i quines els poden perjudicar.

El responsables de Caprabo, Condis, Mercadona, Bonpreu, Industrias Rodríguez, Productora Alimenticia General Española, néts de Joaquim Trias, Antoni Joan i Bombons Blasi van formalitzar aquest compromís amb la signatura d'un conveni, juntament amb el responsable de consum, Enric Aloy. El Conseller de Comerç, Turisme i Consum, Pere Esteve, va destacar la importància de l'acord pel que fa a "la defensa dels drets dels consumidors que no tenen les mateixes condicions que la resta".

Les empreses que ahir es van adherir a aquest pacte inclouran la informació nutricional en unes etiquetes fàcilment identificables que Consum va dissenyar especialment per a aquesta finalitat. Més de 50 línies de productes d'aquestes distribuidores incorporaran el distintiu nutricional. En la majoria dels casos són productes que, contràriament al que pot semblar, poden contenir gluten -utilitzats sovint per espesseïr-, com ara conserves, embotits, melmelades, patés, postres làctics i derivats, precuinats, salses, sopes, xocolata, turrons i caramels, galetes i pastisseria. Les distribuidores Caprabo, Condis, Bonpreu i Mercadona incorporaran el distintiu nutricional als productes de les seves marques blanques respectives.

La diabetis, una malaltia crònica amb un elevat risc cardiovascular associat, afecta més de 300.000 catalans, mentre que prop de 40.000 pateixien la malaltia celíaca. 
Autor: Avui