Benvinguts a Bombons Blasi

Una família catalana de 5 generacions dedicada a la producció artesana de xocolata.
Compromesos amb la qualitat, la salut i el benestar. Conegueu-nos!
 • El primer xocolater de la família
  1877
 • En Quimet, el xocolater de Gràcia
  1919
 • El primer bomboner de la família
  1948
 • El xocolater de l'actualitat
  1977
 • Els xocolaters del futur
  2012
El primer xocolater de la família
1a Generació - Joaquim Cordomí Bernades (1877-1917)
La història centenària de Bombons Blasi comença el 1877 quan Joaquim Cordomí Bernades, amb només 7 anys, i la seva mare parteixen de Dòrria (Girona) cap a Barcelona. Surten en diligència cap a la ciutat comtal i al arribar trobaren feina: en Joaquim, d'aprenent de xocolater, i la mare, de botiguera a Ciutat Vella (Can Borni, carrer carders nº 15).

Quan en Joaquim va complir els 18 anys (el 1888) decidí comprar-se un “metate i corró” i elaborar xocolata a domicili fins que el 1909 pogué posar en marxa la primera fàbrica de xocolata al carrer Salmerón 201-203 (actulament Gran de Gràcia) amb el nom de “Xocolata a la Pedra”.

Al cap de dos anys de la seva mort, el seu segon fill es quedà orfe i prengué el relleu del negoci.
Seguir llegint ...
En Quimet, el xocolater de Gràcia
2a Generació - Joaquim Cordomí Vilanova (1919-1958)
Els dos anys següents a la mort de Joaquim Cordomí Bernades, la seva esposa, Modesta Vilanova i Gayó, i el seu fill gran, Gabriel Cordomí Vilanova, es feren càrrec del negoci fins que, a causa de l’epidèmia de grip del 1918, deixaren orfe a Joaquim Cordomí Vilanova, qui continuarà la nissaga dels Cordomí com a xocolaters.

D'aquesta manera, el 1919, en Joaquim es fé càrrec del negoci juntament amb els seus cosins i canvià el nom del negoci a “Chocolates Riucord”. Amb el temps i degut a la seva personalitat, la gent del barri el conegué com en Quimet, el xocolater de Gràcia. En aquesta etapa, es desenvolupà de forma pionera la producció de xocolata sense sucre per a diabètics.

Joaquim Cordomí Vilanova tingué tres fills i el primogènit continuà el negoci.
Seguir llegint ...
El primer bomboner de la família
3a Generació - Joaquim Cordomí Guinart (1948-1994)
Joaquim Cordomí Guinart entrà com a soci i aprenent a l'empresa Bombons Blasi de Barcelona el 1948 per iniciativa del seu pare. Després d'uns anys d'adquirir els coneixements necessaris en l'elaboració d'especialitats de xocolata, bombons i caramels, decidí quedar-se amb el negoci i unificà la producció de bombons amb la de “Chocolates Riucord” (el 1952).

El fet de comprar el negoci es confirmà com una estratègia per ajuntar les dues línies de producció i així poder vendre la xocolata Riucord al territori estatal ja que, en aquell moment, Blasi tenia en cartera les millors pastisseries d’Espanya. A més, Blasi actualitzà la fórmula dels bombons a partir de la fórmula familiar que havia passat de generació en generació i amb l'ajuda del mestre bomboner, el Sr. Alejandro Pérez, el negoci començà a ser reconegut per la seva qualitat.

Podem dir que aquesta fou una etapa fructífera ja que la producció de bombons es converteix en una novetat i s'aconsegueixen comandes provinents de tot el territori espanyol.

La fàbrica restà al carrer Peu de la Creu nº1 de Barcelona fins que el 1990 es traspassà al carrer Àvila del Poble Nou, on Joaquim hi treballà fins la seva jubilació, el 1994.
Seguir llegint ...
El xocolater de l'actualitat
4a Generació - Xavier Cordomí Font (1977-actualitat)
Joaquim Cordomí Guinart tingué quatre fills amb Agustina Font Royo i el més petit, en Xavier, continuà el negoci fins l'actualitat.

Xavier Cordomí entrà com a aprenent a la fàbrica del seu pare (Bombons Blasi) el 1977, justament 100 anys després que el primer xocolater de la nissaga comencés en el món de la xocolata. La fàbrica estava situada al carrer Peu de la Creu nº 1 de Barcelona, un lloc on en Xavier va aprendre a estimar l'ofici passant per totes les seccions de la fàbrica. D'aquella època, guarda un record molt especial de l'encarregat, Alejandro Pérez, que fou el seu mestre i del qual en destaca la seva qualitat com a professional i com a persona.

El 1994 el seu pare es jubilà i li traspassà el negoci, fet que significà un nou canvi de localització. El 1995 en Xavier i la seva dona, Montse Pagès, inauguraren una botiga i obrador al carrer Alfons XII nº 26 de Barcelona.

A l'actualitat, Bombons Blasi destaca per la seva qualitat, innovació contínua de bombons i xocolata així com pel seu compromís amb la salut dels clients, ja que fabriquen productes aptes per a qualsevol persona al·lèrgica.

El matrimoni té tres fills, dos dels quals ja treballen amb els seus pares com a aprenents a la botiga-obrador.
Seguir llegint ...
Els xocolaters del futur
5a Generació - Sergi i Pau Cordomí Pagès (2012 i 2015)
El segon fill de Xavier i Montse, Sergi Cordomí Pagès, començà a treballar al negoci amb els seus pares l'any 2012 i el 2015 s'hi afegí el fill petit, Pau Cordomí Pagès. Ambdós pretenen mantenir viu aquest ofici centenari que tantes satisfaccions i il·lusions ha portat tant a la família com als seus clients.
Seguir llegint ...
Us convidem a visitar-nos i a consultar les nostres especialitats i creacions així com tota la informació continguda en aquest web.

Quedem a la vostra disposició per a qualsevol ajuda o suggeriment

Gràcies per confiar en Bombons Blasi