• Qui som?
  • La Botiga – Obrador
  • Valors
Qui som?
Una família amant de la xocolata
Al llarg de 5 generacions i 140 anys d'història, la família Cordomí ha treballat la seva passió en diferents emplaçaments de Barcelona. Actualment l'empresa es troba situada al carrer Alfons XII, nº26 (Sant Gervasi). A l'obrador hi treballen la quarta i cinquena generació de Bombons Blasi: En Xavier, en Sergi i en Pau Cordomí. De la botiga s'encarrega la Montse, dona i mare dels xocolaters, en col·laboració amb la seva ajudant Alba.
Seguir llegint ...
La Botiga – Obrador
Un espai que respira personalitat
Podeu encarregar, venir a comprar o simplement a resoldre els vostres dubtes a la nostra botiga, situada al carrer Alfons XII, nº 26. Trobareu un espai agradable en què pretenem ser atents amb tothom i oferir-vos una solució a cada necessitat. A més, es tracta d'un lloc singular, no només pels aromes que t'envolten, sinó també per la seva decoració carregada de simbolisme i tradició. L'aparador és una part essencial que us permetrà captar les creacions més significatives de cada temporada. A l'hivern, els torrons de Nadal; a la tardor, els bombonyols; a l'estiu, els bombons de llimona i taronja i a la primavera, les inconfusibles mones de pasqua. Tot l'aparador ha estat minusciosament preparat per oferir-vos una mostra de tot el que podeu arribar a trobar dins.

La botiga conté elements històrics que ja són part del nostre llegat i que ens agrada compartir-los amb tothom:

Vegeu les fotografies més avall

Són peces d'un gran valor històric que permeten entendre ràpidament que es tracta d'una família dedicada durant 140 anys al món de la xocolata. A més, Blasi va haver de traslladar moltes de les seves antigues màquines al Museu de Xocolata de Barcelona, ja que per la seva magnitud ja no tenien cabuda a la botiga.

Dibuix de la primera fàbrica

En el dibuix de la primera fàbrica de la família siutada al carrer Gran de Gracia 201 es pot veure la majoria d'elements que actualment hi ha exposats a l'entrada de la botiga.

Veureu una insígnia que es posava al carrer indicant que hi havia una fàbrica de xocolata (tallada de fusta amb la representació de dues rajoles de xocolata a la pedra). També hi penja la làmpara forjada va ser realitzada per Pere Cordomí, d'ofici ferrer i pare del primer xocolater Joaquim Cordomí Bernades. Aquesta làmpara, juntament amb dues altres de paret també forjades per ell, van ser les últimes peces que va realitzar. Per aquest motiu, totes les generacions de xocolaters de la família les han volgut exposar i introduir al negoci.

Al fons i al balcó del dibuix, es veuen dos metalls per a elaborar la xocolata que van ser utilitzats per el primer xocolater de la família. En el balcó també apareixen 2 "metates" que van utilitzar Bernades i un operari del moment, qui els va introduir un any després d'obrir la fàbrica. A la paret del dibuix es veuen unes il·lustracions realitzades a mà que Joaquim Cordomí Vilanova va encarregar a un pintor del barri de Gràcia anomenat Batalla. Actualment la botiga té exposats aquests gravats. Batalla també va ser l'encarregat de realitzar els calendaris que es regalaven cada any als clients i que reflecteixen imatges del moment que es vivia. Al fons del dibuix es veu una cristallera dibuixada a mà que separava la botiga del despatx. Era corredera per a comunicar-se amb l abotiga.

La resta d'elements del dibuix estan guardats en diferents domicilis particulars de la família.


Quadres

A la botiga hi penja el certificat de registre de cens industrial a nom de Joaquin Cordomí Vilanova l'any 1946 així com la carta dirigida a Joaquim Cordomí Guinart comunicant el traspàs de titular de l'empresa Bombones Blasi, firmada per el Sr. José Cardús. També hi trobem el quadre del X concurs de l'Exposició Internacional de l'any 1922, amb el Diploma d'Honor y medalla d'or per la fabricació de xocolata sense sucre. A més, veurem el gravat d'una fava de cacau que l'empresa Nederland (fundada per la 2a generació de la família i els seus cosins Rius) regalava per Nadal a cada empresa del món del cacau.


Peces per a elaborar xocolata

La màquina manual de dos rodets per a elaborar productes de crocant (sucre amb fruits secs) que es va deixar d'utilitzar l'any 1982 també estar a la botiga així com la prestatgeria de ferro per aguantar els diferents motlles en forma de rodets per a fer crocant. Són peces úniques fetes expressament per Joaquim Cordomí Vilanova.

Una altra curiositat és el rellotge i el rellotge condensador per a mesurar la temperatura. Estava a la fábrica de Gran de Gràcia 201 en una nevera de fusta. Al principi, el fred es produïa introduint barres de gel fins que va arribar l'electricitat. També hi trobem un molinet de cacau dels anys 80 comprat a Mèxic i una balança per a pesar els paquets de xocolata que es venien a la botiga.


Peces de Packaging

Hi ha dues llaunes dels anys 40 que s'utilitzaven per a posar el cacau en pols per a la venda. Una és de la marca Riucord i l'altra de la marca Bubi. Joaquin Cordomí Vilanova feia xocolata amb marques blanques per a altres xocolaters.

Els visitants poden veure també un clitxé per a gravar l'envoltori d'una rajola de xocolata amb llet i amb la marca Riucord; un clitxé per a gravar l'envoltori d'una rajola de xocolata a la pedra de 400g amb la marca Riucord i unes caixes de bombons antigues que Joaquim Cordomí Vilanova guardava i que encara es conserven.


Peces usades per la família per a elaborar xocolata a casa

Xocolateres per a elaborar xocolata a la tassa a casa i unes "chicaras" per prendre xocolata a la tassa.
Seguir llegint ...
Valors
Blasi és tradició, qualitat i salut
La filosofia de Blasi va molt lligada a l'evolució dels seus clients i de la societat sense perdre mai els origens. Som amants de la tradició, de la xocolata i de la qualitat. Procurem tenir cura dels nostres clients i intentem adaptar els nostres productes a les seves necessitats. En aquest sentit, Blasi té una sensibilitat especial envers les persones intolerants a la lactosa o el gluten i aquells que pateixen alguna al·lèrgia alimentària. La nostra intenció és que qualsevol persona pugui gaudir de la nostra xocolata sense posar en risc la seva salut i benestar. Podrem vendre més o menys però res ens dóna més satisfacció que poder arribar al major nombre possible de persones.
Seguir llegint ...